Lørdag 21. mai
Kulinariske kunst-opplevelser
Med hele syv retter på menyen, og kunstutstilling med Per Stian Monsås og Mishi Foltyn, smelter kunst, mat og drikke sammen i en unik helaften midt i verdensarven Røros
En unik helaften
Vertshuset Røros og Kuns og kaos inviterer til Kulinariske kunstopplevelser.
Med hele 7 retter på menyen og kunstutstilling med Per Stian Monsås og Mishi Foltyn, smelter kunst, mat og drikke sammen i en unik helaften midt i verdensarven Røros.
Forretten serveres i galleriet Kunst og kaos før det blir en kort spasertur opp til Vertshuset Røros hvor kvelden fortsetter.
Lørdag 21. mai invitererVertshuset Røros og Kunst og kaos til «Kulinariske kunstopplevelser» på Røros. Arrangementet er en del av European Region of Gastronomy 2022.
Mishi og Per Stian
Kunstnerne Mishi Foltyn og Per Stian Monsås er godt kjent for mange av Kunst og kaos sine kunder. Det unge kunstnerparet er bosatt i Trondheim og er en sentral del av det midt-norske kunstmiljøet.
Per Stian sine verk spenner fra monumentale installasjonsverk til abstraherte grafiske uttrykk. Særlig sirkelen går igjen som form. Mange kjenner kanskje Mishi best for sine «Stocking»; tegninger av kvinneben med strømper, montert på trerammer og med en blank lakk som gir en nesten glassaktig overflate.
Til Kulinariske kunstopplevelser har de to satt sammen en egen utstilling. Spesielt tilpasset Kunst og kaos, og i dialog med kjøkkensjefene på Vertshuset Røros.
Velkommen!
Lørdag 21. mai kl. 18:00
Kun én kveld - kun 48 plasser.
Kulinariske kunstopplevelser:
7-retters middag, utstillingsåpning og kunstnersamtale: kr. 1.975,-
(Medlemmer i Kunst og kaos? venner: kr. 1.645,-)
Overnatting på Røros Hotell
fra lørdag 21. mai til søndag 22. mai:
Dobbeltrom: kr. 1.250,-
Enkeltrom: kr. 950,-
Eline og Aleksander
Eline Haugan Bordvik og Aleksander Storm er kjøkkensjefer på Vertshuset Røros. Eline hadde sin læretid som kokk på Credo i Trondheim og har blant annet jobbet på verdensberømte NOMA i København og deres popup restaurant i Mexico, og på Michelinrestauranten KOKS på Færøyene.
Aleksander har sin bakgrunn fra i Statholdergården hos Bent Stiansen, Ylajali i Oslo, 5 Stuer i Holmenkollen Park Hotel og Røst Teaterbistro i Trondheim. Nå har de slått seg ned på Elines hjemsted; nemlig i lokalmathovedstaden Røros.
Til Kulinariske kunstopplevelser har Eline og Aleksander komponert syv utsøkte retter med utgangspunkt i kunsten til Per Stian Monsås og Mishi Foltyn, og med fantastiske trønderske råvarer.