Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

BLOGG

25.08.2020

RØROS-HØST 2020

Da er det endelig klart for RØROS-HØST! Kunst og kaos sin aller største satsning noen sinne!

Fra 5. september til og med 10. oktober kan du oppleve rundt 20 trønderske kunstnere med Håkon Bleken og Kjell Erik Killi-Olsen i spissen hos Kunst og kaos.

Dette er høstens kunstnere:

Håkon Bleken

Kjell Erik Killi-Olsen

Anne-Karin Furunes

Egil Bauck-Larssen

Julie Ebbing

Sverre Koren Bjertnæs

Bella Da Silva Buxbom

Christer Glein

Therese Myran

Tore Eidebakk Reisch

Marius Amdam

Per Stian Monsås

Mishi Foltyn

Martin Palmer

Andreas Fortes

Andreas Widerøe Hagen

Håvard Stamnes

Ingvar Wik Høgås

Turid Kvålsvoll

Håvard Homstvedt

Per Formo

Sammen presenterer de et stort spenn av teknikker, materialer og uttrykksformer – og et aldersspenn fra 19 til 90 år. Utstillingen er et samarbeid med Kjøpmannsgata Ung Kunst (K-U-K) i Trondheim, og galleri Ullinsvin i Vågå. 
 
Kunst og kaos har utvidet for anledningen. Vi tar både bakgården og “Papplemmen” i Finborudgården i bruk, og vi har leid lokaler hos naboen rett over veien! 

Av smittevernhensyn begrenser vi hele tiden antall besøkende samtidig slik at vi kan holde avstand. Derfor har vi lagt ut et begrenset antall billetter til alle arrangement og åpningstider ut over høsten. Billetter må kjøpes på forhånd.

Vi har lagt ut billetter til hele høsten. Du kan planlegge ditt besøk her, og være trygg på at det ikke er trengsel i galleriet når du kommer!

Billetter til hele høsten: https://kunstogkaos.hoopla.no/sales

Arrangementet har mottatt økonomisk støtte fra Trøndelag fylkeskommune, og kunne ikke vært muliggjort uten gjennom et nært og varmt samarbeid med Kjøpmannsgata Ung Kunst (K-U-K).

 

 

 

Les mer...
28.06.2020

ÅRETS SOMMERUTSTILLING: ELI WINTERVOLD

Lørdag 18. juli kl. 17.00 åpner vi dørene til årets sommerutstilling. Det er en stor glede for oss å presentere en ny utstilling med den folkekjære røroskunstneren Eli Wintervold!

Utstillingen byr på helt nye malerier og trykk av Eli Wintervold, bilder som aldri tidligere er vist offentlig. Utstillingen er en salgsutstilling, og blir stående til og med lørdag 22. august.

Årets sommerutstilling hos Kunst og kaos åpnes av ordfører Isak Veierud Busch.

Sanger og skuespiller Erik Wenberg Jacobsen står for det musikalske tonefølget. Tenoren Wenberg er godt kjent for mange på Røros som General de la Barre i musikkteateret Elden.

Som vanlig byr vi på enkle forfriskninger og god stemning.

Arrangementet er gratis.

Kunst og kaos følger alle anbefalinger fra Folkehelseinstituttet for å redusere smittevare for Covid-19. Det vil bli lagt til rette for at alle som er tilstede skal kunne holde minst 1 meters avstand til andre som ikke er i samme husstand eller tilsvarende nære. Ved stort oppmøte vil vi derfor slippe besøkende inn i puljer.

Særlig interesserte kjøpere vil kunne få tilbud om forhåndsvisning tidligere på dagen lørdag. Kontakt Kunst og kaos.

 

(Foto: Marit Langseth)

 

 

 

Les mer...
27.05.2020

STORSTILT MØNSTRING AV TRØNDERSK KUNST

Når Håkon Bleken og Kjell Erik Killi-Olsen sammen med rundt 20 andre trønderske kunstnere inntar Vågå i sommer, og Røros i høst, er det en av de største mønstringene av trøndersk kunst på mange år.

(Pressemelding fra K-U-K 27.05.2020)

Kjøpmannsgata Ung Kunst (K-U-K) i Trondheim gir en solid håndsrekning til kunstnere, publikum og to lokale gallerier med utstillingen «Vågå-sommer 2020», som også skal vises på Røros i høst.

- Koronasituasjonen har gjort den visuelle kunsten nokså utilgjengelig denne våren, sier daglig leder ved Kjøpmannsgata Ung Kunst, Cathrine Hovdahl Vik. – da gallerier og museer over hele Norge stengte ned, mistet de utøvende kunstnerne muligheten til å formidle sin produksjon til publikum.

- Digital formidling av kunstobjekter blir aldri helt det samme som den fysiske opplevelsen. Vi er derfor utrolig glade og stolte over å nå kunne invitere til denne storstilte utstillingen med trøndersk kunst, først i Vågå fra 20. juni, og deretter på Røros fra 5. september.


En utstrakt hånd

Utstillingene «Vågå-sommer» og «Røros-høst» er et initiativ fra K-U-K, Kjøpmannsgata Ung Kunst i Trondheim. Utstillingen er kuratert av kunsthistoriker og daglig leder ved K-U-K, Cathrine Hovdahl Vik.

- Dette er en utstrakt hånd både til kunstnerne og de to lokale galleriene vi samarbeider med – og ikke minst til publikum, smiler Hovdahl Vik. – Koronasituasjonen er, som alle vet, særdeles krevende for kunst- og kulturfeltet. Dette er et bidrag til å igjen samle kunstnere, visningssteder og publikum.

Initiativtakerne håper utstillingene vil bli lagt merke til, at den blir opplevd, at den provoserer – og at den gleder og inspirerer. Målet er å få et større engasjement rundt kunsten, gi publikum en unik opplevelse og ikke minst la kunsten igjen få et liv i den fysiske verden.

Når over 20 trønderske kunstnere, med nestoren Håkon Bleken i spissen, stiller ut sammen gir det en unik mulighet til å oppleve et bredt spekter av samtidens trønderske kunstnere. Det er galleriene Ullisvin i Vågå og Kunst og kaos på Røros som viser utstillingen, de garanterer for at også rammene rundt den storstilte mønstringen blir helt spesiell.

Åpning hos Kunst og kaos på Røros er lørdag 5. september. 
 

Kunstnere:

Håkon Bleken
Kjell Erik Killi-Olsen
Anne-Karin Furunes
Egil Bauck-Larssen
Julie Ebbing
Sverre Koren Bjertnæs
Bella Da Silva Buxbom
Christer Glein
Therese Myran
Tore Eidebakk Reisch
Marius Amdam
Per Stian Monsaas
Mishi Foltyn
Martin Palmer
Andreas Fortes
Andreas Widerøe Hagen
Håvard Stamnes
Ingvar Wik Høgås
Turid Kvålsvoll
Håvard Homstvedt
Per Formo

Vågå-sommeren 1894 - og 2020

Sommeren 1894 reiste ti unge, norske kunstnere til Vågå for å tegne og male. Det var Halfdan Egedius og vågåværingen Kristin Holbø som tok initiativ til dette kunstnerkollektivet som foruten dem besto av Johanna Bugge, Thorvald Erichsen, Alfred Hauge, Ragnhild Hvalstad, Lars Jorde, Alice Pihl, Kris Torne og Oluf Wold-Torne.

Vågå-sommeren 1894 har blitt et begrep i norsk kunsthistorie, slik som Fleskum-sommeren i 1886. Nå håper initiativtakerne å skape nytt innhold til begrepet «Vågå-sommer». Vågå-sommeren 2020 vil gi oss helt andre kunstverk. Her presenteres et bredt spenn av teknikker, materialer og uttrykksformer. Publikum får stifte bekjentskap med ulike kunstnerskap som viser noe av bredden på dagens kunstscene. Mens aldersspennet på kunstnerne i 1894 var 17 – 30 år, er det i år 19 - 91. Håkon Bleken som den eldste og Ingvar Wik Høgås som den yngste.

 

Om K-U-K

Kjøpmannsgata Ung Kunst (K-U-K), Trondheims nyeste arena for kunst. Kunsthuset, som er under bygging, er initiert og finansiert av kunstneren Kjell Erik Killi-Olsen, og er en unik gave til Trondheim, kunsten og folket. Killi-Olsen kjøpte sommeren 2017 eiendommen Kjøpmannsgata 36/38 med tanke på at dette skal huse hans visjon om et nytt møtested for kunst og kultur i Trondheim. Det blir et særlig fokus på å løfte frem yngre kunstnerskap i kombinasjon med de etablerte.

 

Foto: Dag-Asle Langø

Les mer...
11.05.2020

PIKELUS - NORSK DESIGN AV CAMILLA OG MARIA

Hos Kunst og kaos har vi bare leverandører vi sjøl har et spesielt forhold til, og som vi har valgt fordi de står for de samme verdiene som oss: god design, lekenhet, særegent og miljøvennlig. Dette er Pikelus.

 

 

 

Les mer...
10.05.2020

NÅ ÅPNER VI IGJEN

Hei kjære alle dere venner av Kunst og kaos!

For en merkelig vår! Vi håper alt står bra til med dere. For Kunst og kaos har dette vært (er) det mest krevende vi har stått i noen sinne. Men vi gir oss ikke!

Nå åpner vi dørene til galleriet igjen lørdag 16. mai, og holder åpent hver lørdag resten av mai og i juni. I juli håper vi å kunne ha åpent igjen hver dag. 

Da vi stengte galleridørene for 9 uker siden, så vi for oss at alt vi hadde bygget opp med Kunst og kaos ville kunne gå tapt, og at galleriet ville være konkurs omtrent i august. Gjennom å kutte ned på alle kostnader så langt det i det hele tatt har vært mulig, og gjennom anoe salg i nettbutikken, mener vi nå like vel at vi skal klare oss. 

Hurra og heldigvis og puhhh og takknemlighet!

Sommeren 2020 kommer til å bli anderledes. Store arrangement som for eksempel Pride og Elden er avlyst, og dette er jo arrangement som vi vet av erfaring at vil generere salg hos oss. Hvordan besøkstallene blir på Røros denne sommeren er det jo ingen av oss som vet riktig enda, men vi håper det beste - og at sommer og tidlig høst skal berge oss trygt gjennom krisa. 

Men nå: Hurra og skål - vi åpner igjen!

 

 

 

Les mer...
09.05.2020

PIKELUS SKÅLER FOR KUNST OG KAOS

De to magiske pikene bak Pikelus skåler for Kunst og kaos. Vi heier på norsk design og miljøvennlig produksjon sammen med dem!

 

 

Les mer...
09.05.2020

MØT SISSEL WATHNE

Møt Sissel Wathne - keramikeren med den helt fantastiske glasuren!

 

 

Les mer...
02.05.2020

STÅLE GERHARDSENS FLAMMER

Husker du Ståle Gerhardsens utstillinge Flammer hos Kunst og kaos sommeren 2017? Det gjør vi! Alle maleriene i utstillingen er solgt for lenge siden, men de fem silketrykkene som utgjør den spesiallagede serien "Frammer" er det heldigvis fortsatt mulig å få tak i. 

Se videoem hvor vi presenterer serien her:

 

Les mer...
12.04.2020

STENGT AV KORONA

Galleriet stengt pga Korona. Heldigvis har vi nettbutikk.

 

 

Les mer...
10.06.2019

NYÅPNING, VERNISSASJE OG BAKGÅRDSFEST!

 

Fredag 14. juni kl. 19.00 åpner Kunst og kaos dørene til det helt nye galleriet vårt i Finborudgården på Røros.

Vi ønsker velkommen til nyåpning, vernissasje og bakgårdsfest!

Åpningsutstillingen er et samarbeid med kunstneren Kjell Erik Killi-Olsen og «Kjøpmannsgata Ung Kunst» (K-U-K) i Trondheim, og har fått navnet K-U-K´n KAOS.

Kjell Erik Killi-Olsen og alle de tre andre kunstnerne kommer til Røros for anledningen, sammen med ledelsen i K-U-K.

Vi ønsker alle andre tilreisende - og ikke minst alle rørosinger - hjertelig velkommen til en stor kunst- og kulturkveld i bergstaden Røros!

 

Vernissasjen etterfølges av en real bakgårdsfest!

Bli med når vi innvier Finborudgården som nytt kulturelt møtested på Røros. Trommeslager i DumDum Boys Sola Johnsen er DJ for kvelden, det blir salg av drikke og garantert god stemning!
 
—-

Kjell Erik Killi-Olsen er en av Norges mest anerkjente nålevende kunstnere, og en av svært få som også har oppnådd virkelig stor internasjonal suksess. Her i Norge kjenner mange han bl.a. med skulpturen «Mannen fra havet» i Skulpturlandskap Nordland, eller som venn og samarbeidspartner med Dronning Sonja.

Til utstillingsåpningen på Røros har han med seg bronseskulpturer, grafikk og et knippe helt nye malerier som aldri tidligere har vært vist for publikum. Utstillingen på Røros er en sjelden mulighet til å kjøpe verk av Killi-Olsen som enten aldri tidligere har vært vist, eller som sjeldent er fremme!

Til utstillingen K-U-K´n KAOS på Røros får publikum også møte verker av Linn Halvorsrød, Thea Meinert og Per Stian Monsås. Dette firkløveret av kunstnere har aldri vært presentert sammen tidligere. De representerer ulike tilnærminger til billedkunsten og viser et spenn i hva som beveger seg på dagens kunstscene.

Salgsutstilling er kuratert av kunsthistoriker og daglig leder på K-U-K; Cathrine Hovdahl Vik.

Utstillingen blir stående til 12. juli (men solgte verk kan bli borte fortløpende)

Les mer...
03.06.2019

KUK & KAOS!

Fredag 14. juni kl. 19.00 åpner Kunst og kaos dørene til det helt nye galleriet vårt i Finborudgården på Røros.

Åpningsutstillingen er intet mindre enn et samarbeid med Kjell Erik Killi-Olsen og «Kjøpmannsgata Ung Kunst», forkortet K-U-K.

Utstillingen har fått navnet KUK´n KAOS.

 

Kjell Erik Killi-Olsen er en av Norges mest anerkjente nålevende kunstnere, og en av svært få som også har oppnådd virkelig stor internasjonal suksess. Her i Norge kjenner mange han bl.a. med skulpturen «Mannen fra havet» i Skulpturlandskap Nordland, eller som venn og samarbeidspartner med Dronning Sonja.

Til utstillingsåpningen på Røros har han med seg bronseskulpturer, grafikk og et knippe helt nye malerier som aldri tidligere har vært vist for publikum. Bildene er så nye at i skrivende stund er ikke malingen en gang tørr!K-U-K i Trondheim

Kjøpmannsgata Ung Kunst, K-U-K, blir Trondheims nyeste arena for kunst. Stedet er initiert og finansiert av nettopp Kjell Erik Killi-Olsen, og er en unik gave til Trondheim, kunsten og folket. Killi-Olsen kjøpte sommeren 2017 eiendommen Kjøpmannsgata 36/38 med tanke på at dette skal huse hans visjon om et nytt møtested for kunst og kultur i Trondheim.  Et helt nytt bygg med konsertarena, serveringssted og utstillingslokaler skal åpne høsten 2021.

Cathrine Hovdahl Vik, daglig leder i K-U-K, forteller at det er en viktig for K-U-K å også ha mye utadrettet virksomhet, særlig nå før lokalene i Trondheim står klare. Samarbeidet med Kunst og kaos på Røros er deres aller første Pop-up utstilling.

- Kunst og kaos på Røros har et interessant og spennende konsept, forteller Hovdahl Vik. Det at et lite galleri tørr å satse på denne måten, at noen våger å gjøre det de har tro på og lyst til, det viktig for oss. Måten Kunst og kaos har vært drevet på fram til i dag, og planene med Finborudgården på Røros som et framtidig møtested for kunst og kultur på Røros, gjør at vi får lyst til å samarbeide, avslutter hun.

 

KUK´n KAOS

Utstillingen KUK´n KAOS er åpningsutstillingen vår når vi nå flytter inn i nye lokaler i Finborudgården på Røros. Vi inviterer til nyåpning og vernissasje fredag 14. juni kl. 19.00. Salgsutstillingen blir stående til og med 12. juli.

Åpningstidene finner du her.

 

En moderne mesen

Kjell Erik Killi-Olsen er på mange måter en moderne mesen; en velgjører som støtter unge kunstnere. Killi-Olsen og Kjøpmannsgata Ung Kunst er opptatt av å løfte frem unge kunstnere og skape arenaer også for de som ikke er etablerte.

Til utstillingen KUK´n KAOS på Røros får publikum møte verker av Linn Halvorsrød, Thea Meinert og Per Stian Monsås i tillegg til arbeider av Kjell Erik Killi-Olsen.

Dette firkløveret av kunstnere har aldri vært presentert sammen tidligere. De representerer ulike tilnærminger til billedkunsten og viser et spenn i hva som beveger seg på dagens kunstscene.

Det er et interessant spenningsfelt mellom disse fire kunstnerskapene som gir oss publikummere unike opplevelser og innfallsvinkler til kunsten. Alle fire har en tydelig stemme og et dypt engasjement for kunstens rolle i samfunnet. De er engasjerte og bidrar til kunstfeltet både gjennom sine egne kunstnerskap, men også gjennom verv og prosjekter for feltet generelt.

Utstillingen er en salgsutstilling hvor bildene selges direkte fra vegg. Den er kuratert av kunsthistoriker og daglig leder på K-U-K; Cathrine Hovdahl Vik.
 

Les mer...
03.03.2019

MED SAKSEN SOM PENSEL


Velkommen til Jubileumsutstilling for Vinterfestspill i Bergstaden med Karen Bit Vejles fantastiske psaligrafiske verk. Med saksen som pensel klipper Bit Vejle mønster og figurer og skaper imponerende og eventyrlige papirklipp.

Under Vinterfestspill i Bergstaden er Kunst og kaos vertsskap for kammermusikkfestivalen sin jubileumsutstilling. 

Den dansk-norske kunstneren Bit Vejle har erobret verden med en ganske alminnelig liten sysaks. Saksen er hennes pensel, og med den skaper hun de mest fantastiske fortellinger.

Vejles papirklipp er blitt et sant eventyr og ført henne verden rundt. Hun har hatt store internasjonale utstillinger bl.a. i USA og Kina, og hun har etablert Center for Papirkunst – Nordens eneste museum for papirkunst, i Nordjylland i Danmark.

 

Musikalsk hovedverk

Hovedverket på utstillingen er Karen Bit Vejles fem meter lange og fantastiske psaligrafiske verk; en tolkning av Dmitri Sjostakovitsjs pianotrio nummer 1, opus 8, som han komponerte i 1923.

Bit Vejles papirklipp er som en eksplosjon av lyd. Toner som snirkler seg, komposisjoner som trekkes sammen i rytmer, temaer og modulasjoner. En hånd som spiller på strenger, trær og fugler som symboliserer forholdet mellom det jordiske og det spirituelle. To av de ni musene i miniatyr spiller harpe og fløyte.

Selve musikkverket – Sjostakovitsj’ Klavertrio nr. 1 – fremføres da også under årets Vinterfestspill i Bergstaden. Verket blir å høre under åpningskonserten i Røros kirke torsdag kveld, der det fremføres av Atle Sponberg, Kjersti Rydsaa og Tor Espen Aspaas.

 

Vernissasje 14. mars

Velkommen til åpning av utstillingen torsdag 14. mars kl. 16.30 – 17.30 i Kunst og kaos sine lokaler i Trevarefabrikken, rett ved siden av Røros kirke. Vi får noe godt i glasset, møter Bit Vejle selv og hører henne fortelle om hvordan hun arbeider – før vi går sammen til åpningskonserten i Røros kirke.
 

Åpningstider:

Utstillingen er åpen hver dag under Vinterfestspillene, gratis inngang.

Torsdag 14. mars: kl. 15.00 – 18.00 - vernissasje kl. 16.30 - 17.30
Fredag 15. mars: kl. 11.00 - 18.00
Lørdag 16. mars: kl. 10.00 - 16.00

Søndag 17. mars: kl. 11.00 - 14.00

 

 

 

Les mer...
06.12.2018

JULEMARKED PÅ RØOS

Med sine fargerike trehus, hvit snø som legger seg oppetter veggene og en blåtime som fortryller både store og små, danner verdensarven Røros den perfekte rammen for et utendørs julemarked.

 

Hos KUNST & KAOS holder vi åpent hver dag under julemarked:

Torsdag 6. desember: kl. 13.00 - 18.00

Fredag 7. desember: kl. 10.00 - 18.00

Lørdag: 8. desember: kl. 10.00 - 18.00

Søndag 9. desember: kl. 11.00 - 15.00

 

Kom innom galleriet til en hyggelig førjulshandel med julepynt, interiør, bøker, spill, design og mengder av kunst.

HJERTELIG VELKOMMEN! 

www.kunstogkaos.no

 

 

Les mer...
10.11.2018

TUSEN BÆKKALOKK

 

KUNST & KAOS PRESENTERER TÅMMAS PAHR!

Med utstillingen TUSEN BÆKKALOKK åpner Tåmmas Pahr sin første separatutstilling.
Debuten skjer i galleriet KUNST & KAOS på Røros.

 

 

Fredag 16. november åpner vi utstillingen med et eget kveldsarrangement. Vil du være med? Gi oss et lite hint, så sender vi deg invitasjonen!

 

Tåmmas Pahr er en 34 år gammel bergenser fast bosatt i Trondheim sammen med samboer og to små jenter.

 

Tåmmas jobber som lege innenfor psykiatrien, snart utdannet psykiater. Han bruker all ledig tid til å male bilder. Særlig det siste året har satsing på maling og salg av malerier økt.

 

Maleriene består av blandede akrylbaserte medier på oppspent lerret. Det brukes både spray, blekk, maling, tusj og diverse tilsetninger. De fleste maleriene starter uten en klar plan, males gjennom en gradvis prosess, maling lag på lag til det dannes et motiv som er passe pent og passe teit. Det er viktig at bildene ikke blir for skumle.

 

Fysiske lover og anatomi forkastes til fordel for leken og fri fantasi. Det resulterer i absurde vesener eller scener i en slags abstrakt-figurativ harmoni.
Deretter kommer en tullete tittel. 

 

Åpningstider utstilling:

Åpning med kveldsarrangement fredag 16. november. Vil du være med? Sendt oss et hint på Facebook eller på e-post sogrid@kunstogkaos.no - så sender vi deg en egen invitasjon!

Lørdag 17. november: kl. 11.00 - 16.00 
Lørdag 24. november: kl. 11.00 - 16.00
Lørdag 1. desember: kl. 11.00 - 16.00 

Ålle åpningstider i galleriet finner du her

 

KUNST & KAOS har et stort utvalg av Tåmmas Pahr sine bilder:

Alle Tåmmas Pahrs bilder - ta en titt!

Les mer...
21.10.2018

WOW FOR EN SØNDAG!

Søndag 21. oktober: Vernissasje for utstillingen LOKALE MØTER. Wow - for en dag!

 

 

En far møter en sønn over mosaikkbitene. En fotograf og en kunstmaler møter en sminkør og en modell og lager et nytt møte med publikum. Keramikeren reflekterer over hvordan tusen år gamle håndverksteknikker i dag møter ny teknologi. Og maleren som nettopp flyttet tilbake til Røros, møter seg selv og er nesten hjemme.

 

Drøyt 110 personer var innom galleriet til Kunst og kaos da vi åpnet utstillingen Lokale Møter. Vernisassjer med teatersminke, live performance, punkeband og masse, masse folk er virkelig ikke det verste man kan bruke en søndag formiddag til.

Dette var stas!

 

 

 

 

UTSTILLINGEN LOKALE MØTER ER TILGJENGELIG FOR PUBLIKUM HVER DAG FRAM TIL OG MED SØNDAG 28. OKTOBER.

Åpningstidene finner du her.

 

UTSTILLINGEN ER MØTET MELLOM: 

OLA OLSEN LYSGAARD

Illustratør, tegneserieskaper og biledkunstner, født 1992. Oppvokst på Røros. Bachelorgrad i visuell kommunikasjon fra Kunst og designhøgskolen i Bergen. Bor i Bergen, planlegger

separatutstilling på Røros sommeren 2019.


PER LYSGAARD

Keramiker og skulptør, født 1958. Kom til Røros tidlig på 1980-tallet. Har bygget opp sitt eget keramikerverksted og galleri i Kjerkgata på Røros. Har hatt flere utsmykkingsoppdrag samt en utstrakt utstillingsvirksomhet i både nasjonal og internasjonal sammenheng.


CHRISTER TRONSMED

Figurativ maler, født 1980. Oppvokst på Røros. Har gått i lære hos flere kunstnere, deriblant Odd Nerdrum i 2004-2005. Studert og arbeidet i Oslo og på Island fra 1999 til 2018. Nylig

flyttet tilbake og hjem til Røros med familie.


TORGEIR LEANDER HENRIKSEN

Keramiker og formgiver innen glass, født 1954. Kom til Røros som kunststudent tidlig på 1970-tallet og har bygget opp Thommasgaarden og Hiort-Engan studiogalleri. Bor i dag delvis

på Gotland og delvis i Engan på Røros.


ELI WINTERVOLD

Selvlært kunstner, født 1981. Oppvokst på Røros. Mest kjent for sine Rørosmotiv hvor hun fanger lyset på fjellet og gjenskaper stemningen fra Bergstaden. Sommeren 2018 fikk hun

Bergstadstipendet av Røros kommune for arbeidet med serien ”Backstage Røros”.


TOM GUSTAVSEN

Fotograf, født 1979. Begynte å arbeide med oppdrag på Røros for rundt ti år siden, i dag både bor og arbeider han i Bergstaden. Driver egen virksomhet som profesjonell fotograf i tillegg  til kunstneriske prosjekter knyttet til bokutgivelser, utsmykkingsoppdrag og rene kunstfoto.

Les mer...
23.09.2018

MØT BETONGDYRENE FRA KOORIDOR DESIGN

Her er den første av høstens helt nye leverandører: DANSKE KORRIDOR DESIGN!

 

Concrete Animals er en serie med særdeles karakteristiske figurer. De enkle og rene siluettene gir dyrene i serien et tidsløst uttrykk. Samtidig som hvert dyr har sin egen personlighet. Sin naturlige skjønnhet har de fått fra betongen og treet de er laget av. 

Vi har tatt inn en serie med totalt fem av disse vakre betong-dyrene; elefanten, elgen , giraffen og de to uglene. Dyrene leveres i en vakker liten gaveeske.

Korridor Design presenterer seg selv slik:

Korridor Design is a danish brand creating home interior and furniture. We exist to be inspired and to inspire others. It is in our DNA always to search for creativity, to recognize it when we see it and to flow with it. By creating and exploring a world of opportunities, we at Korridor aim to pass on the feelings of joy and optimism we get, when we feel truly inspired.

Kunst og kaos er aller første norske leverandør av serien Concrete Animals. Og de to uglene er så ferske at de heller ikke er å få kjøpt i Danmark riktig enda.

Ønsker du deg et betong-dyr til jul? Det kan være lurt å forhåndsbestille allerede nå!

Hele utvalget ser du her: Kunst og kaos + Kooridor Design = Sant

 

Les mer...
04.07.2018

DELER UT BERGSTADSTIPENDET 2018

Røros kommune tildelte Bergstadstipendet 2018 til kunstneren Eli Wintervold. Nå skal stipendet deles ut.

Røros kommune og Kunst og kaos ønsker alle velkommen til å ta del i utdelingen av Bergstadstipendet til Eli. Det skjer i galleriet hos oss lørdag 14. juli kl. 14.00. Velkommen til kaffe, kake, musikk - og helt nye malerier!  

Eli Wintervold får Bergstadstipendet for sitt prosjekt «Backstage Røros». Gjennom dette prosjektet ønsker Eli å vise fram sentrum av Røros fra en mindre tradisjonell side. Hun vil fremdeles gjengi følelsen av Røros med farger og lys, men fra en side man ikke forbinder med pittoreske Røros man ser på bilder, film og markedsføring.

Varaordfører Bjørn Salvesen står for selve utdelingen, og Røros kommune spanderer kake på alle som kommer innom galleriet kl. 14 denne lørdagen. 

Musikalartist Snorre Ryen Tøndel setter den musikalske rammen på arrangementet. Rørosingen gjør karriere som musikalartist i København og Stockholm, men nå i sommer er han på Røros for rollen som Niklas i årets oppsetning av musikkteateret Elden.  


Publikum får selvsagt også anledning til å se de første tre bildene i serien "Backstage Røros". De helt nye motivene Ellensveta, Backstage og "Ebus suger" finnes både som malerier og som giclée i mindre format.

 

Se de første bildene i serien "Backstage Røros" her.

Kom innom galleriet i sommer for en nærmere titt - her er åpningstidene våre.

Les mer...
02.06.2018

SUKHI-FREDAG!

I et studio i København arbeider Sukhi Karlsen på spreng. Hun har hendene fulle, og nå begynner det å bli travelt. Sluttresultatet lanseres på Røros på fredag!

 

Sukhi Karlsens første separatutstilling på Røros har fått navnet "Rett frem?" Åpningen skjer fredag 8. juni kl 17.00 i Kunst og kaos sine lokaler i Trevarefabrikken. Her blir det kunstnerisk møte med Sukhi Karlsen, musikk ved Ingvild Blæsterdalen, fingermat og noe godt i galsset. Gratis inngang og åpent for alle!

Sukhi sier selv at Røros er et drømmested for henne å ha utstilling. - En av grunnene til at jeg liker Røros så godt, er at her kan man dette med å dyrke kvalitet, hilser hun fra København.

 

Festivalkunstner

Torsdag 7. til lørdag 10. juni arrangeres Røros Folkfestival. Sangerhuset og Kaffestuggu på Røros fylles med konsertopplevelser. Nytt av året er et samarbeid mellom Røros Folkfestival og Kunst og kaos. 

Festivalkunstner Sukhis kunst blir å se både som utsmykking i Sangerhuset og som en fargesterk og sprudlende separatutstilling i galleriet til Kunst og kaos i Trevarefabrikken.

 – Jeg ser veldig fram til å se hva Sukhi har laget til oss og Røros, sier festivalsjef Olav Luksengård Mjelva. 

 

 

Heier på samarbeid

I Kunst og kaos heier vi på samarbeid. De siste årene har vi gjort utstillinger sammen med musikkteateret Elden, Vinterfestspill i Bergstaden, Kunst i Bergstaden og Kulturminnefondet. Nå fryder vi oss over et nytt kunstnerisk samarbeid - denne gangen med Røros Folkfestival.

Etter åpningen i Trevarefabrikken kan publikum spasere ned til Sangerhuset å få med seg årets bestillingsverk under Røros Folkfestival. Et stjernelag av kunstnere presenterer verket ”Sastrugi”. Festivalkunstner Sukhi har latt seg inspirere, og publikum møter igjen Sukhis kunst som utsmykkinger i konsertlokalet. 

Vi går for en helaften. Blir du med?

 

Rett frem?

Det er ikke alltid at valgene vi tar er de mest fornuftige. Sukhi Karlsens utstilling ”Rett frem?” handler om å holde balansen, om vendepunkt og sidepsprang – kanskje rett og slett om selve livet.

Musiker Ingvild Blæsterdalen byr på det musikalske følget til utstillingsåpningen. Blæsterdalen er blant de utvalgte til å konkurrere om tittelen ”Årets unge folkemusiker 2018” senere i år.

 

Velkommen til åpning

Fredag 8. juni kl 17.00 i Kunst og kaos sine lokaler i Trevarefabrikken.  Gratis og åpent for alle!

Les mer...
23.05.2018

RETT FREM?

Det er ikke alltid at valgene vi tar er de mest fornuftige.

Fredag 8. juni kl. 17.00 ønsker vi velkommen til åpning av en helt ny separatutstilling hos Kunst og kaos: RETT FREM? av Sukhi Karlsen.

 

“Hva vi oppfatter som balanse, eller det motsatte, har vært et gjentagende tema for mitt arbeid de siste ti årene", forteller Sukhi. "Enten kunstverket henter sin inspirasjon fra dagliglivet eller fra noe mer universelt, så er det ofte en form for gjennkjennelseffekt der. Denne nærheten, eller at man kan kjenne seg igjen i budskapet, er viktig for meg."


Det er ikke alltid at valgene vi tar er de mest fornuftige

Utstillingen “Rett frem?” handler om deg, for det er svært trolig at du vil kjenne deg igjen. Den handler også om å holde balansen, om sidesprang og om vendepunkt. Kort sammenfattet handler den om retninger i livet, men dette lyder litt tørt. Så istedet ønsker kunstner Sukhi Karlsen å invitere deg til en utstilling med bilder og skulpturer som kan få deg til å både le og gråte. 

Sukhi Karlsen flyttet nylig fra fødebyen Trondheim til København for å satse videre på kunstkarrieren. Det stilrene, til tider minimalistiske formspråket, samt et underliggende tema av humor eller det underfundige, er typiske trekk ved Sukhis arbeid. Skulptur og grafikk er hennes hovedsatsning, hvorpå det siste er relativt nytt. Utstillingen på Røros blir Sukhis første separatustilling hvor små- og mellomstore skulpturer vises frem.

Les mer om Røros Folkfestival her.

Les mer...
11.03.2018

GRATULERER, TOM!

Lørdag 10. mars åpnet utstillingen INNBLIKK av fotograf Tom Gustavsen.

Utstillingen er et samarbeid mellom Kulturminnefondet, fotograf Tom Gustavsen og oss i Kunst og kaos. Og, den er en del av Kulturminnefondets 15-års jubileum. På åpningsdagen var galleriet fylt til randen av folk. Ordfører Hans Vintervold som åpnet utstillingen benyttet også anledningen til å gi honnør til Kulturminnefondet for åpenheten og rausheten til den statlige institusjonen.

Fotograf Tom Gustavsen har besøkt 6 ulike steder i Norge som har fått midler fra Kukturminnefondet til å ivaretra kulturminner. Gjennom sine fotografier har han gitt et eget kunstnerisk blikk på kulturminnene - og ikke minst på menneskene bak dem. Ildsjelene som tar vare på og bevarer.

Prosjektet ble til en boken "Innblikk" med bilder fra fra Hovelsrud gård på Ringsaker, båten DS Børøysund i Oslo, Karlslyst gård i Hommelvik, Nyheim Lodge i Sunndal, Engøyholmen kystkultursenter i Stavanger og Kalven seter i Vågå.

Bildene på utstillingen gir et utfyllende bilde av prosjektet, og har en formsterk og tydelig signatur fra fotografen. 

 

 

 

 

 

 

Utstillingen blir foreløpig stående frem til påske. 

Åpningstidene til Kunst og kaos finner du her.

Les mer...
03.03.2018

INNBLIKK MED TOM GUSTAVSEN

 

Fotoutstillingen "Innblikk" av fotograf Tom Gustavsen er en del av Kulturminnefondets jubileumsfeiring. 

I 2018 feirer Kulturminnefondet sitt 15-årsjubileum. 15 år med bevaring gjennom verdiskaping, over 4200 kulturminner som er satt i stand, og like mange eiere som har realisert sitt prosjekt med støtte fra Kulturminnefondet.


I boken "Innblikk" gir fotograf Tom Gustavsen leseren visuelle historier fra seks av prosjektene Kulturminnefondet har støttet. Ikke alle bildene fikk plass i boken, men nå kommer muligheten til å få et enda dypere innblikk i kulturminnene, eierne og deres særegenheter.

I Kunst og kaos er vi glade og stolte over å få samarbeide med Kulturminnefondet og presentere et utvalg av disse bildene her i galleriet hos oss. 

 

Velkommen til åpning! Lørdag 10. mars kl. 12.00. 
Ordfører Hans Vintervold vil stå for den offisielle åpningen.

Direktør i Kulturminnefondet Simen Bjørgen vil si noen ord, det samme vil fotograf Tom Gustavsen, og Marianne Olssøn fra Hovelsrud gård vil fortelle om sitt prosjekt med den gjenskapte barokkhagen på Ringsaker.

Vi byr på fingermat, og det blir muligheter for noe godt i glasset. HJERTELIG VELKOMMEN!

Her finner du Arrangement på Facebook. 

 

 

 

 

Les mer...
07.02.2018

ELI I BAKERIET

Nylig gjenåpnet Bakeriet på Røros etter å ha holdt stengt siden slutten av november.

Nye drivere er på plass - og jommen meg er det kommet ny kunst på veggene også. Røroskunstneren Eli Wintervolds bilder pryder veggene i kaféen. Til glede både for ansatte og kunder, håper vi.

Dersom noen av gjestene skulle ønske å ha med seg et bilde hjem, vet vi at det kan la seg ordne. 

Vil du se flere av Elis, bilder? Vi serverer; velbekomme!

 

 

Les mer...
02.11.2017

ELI WINTERVOLD: NY UTSTILLING!


Dette vet vi mange har ventet på!

Torsdag 23. november kl. 18.00 åpner Eli Wintervolds nye separatutstilling.

 

For snaut tre måneder siden sluttet røroskunstneren Eli Wintervold i fast jobb for å satse alt på kunsten. Når vi nå åpner dørene til hennes nye separatutstilling, vil publikum bli kjent med mange helt nye malerier. Nytt er også tre trykk i Elis velkjente - og svært populære - serie med rørosmotiv. 

Eli Wintervold er veldig fornøyd med det valget hun tok. - Jeg måtte prøve, jeg vet at jeg ville angret hvis jeg lot det være, smiler hun. Eli arbeider målbforteller Eli. - Jeg klarer å være mye mer fokusert og målrettet i arbeidet mitt enn jeg kanskje hadde fryktet. 

 

Utstilling:

Utstillingen åpner torsdag 23. november hos Kunst og kaos i Trevarefabrikken (Ol-Kanelesavei 2) på Røros.
Salget starter kl. 18.00 presis, dørene åpner kl. 17.30.
Det vil ikke være mulig hverken å forhåndsbestille eller reservere malerier i forkant av utstillingsåpningen. 

 

Trykk: 

Utstillingen inneholder også tre helt nye trykk med Rørosmotiv. Alle tre trykkene viser Sleggveien - i ulikt lys og fra ulike vinkler. Trykkene vil bli presentert på Kunst og kaos sin nettsiden like i forkant av utstillingen. Det vil bli mulig å forhåndsbestille trykk. Det lages kun 20 ekesmplarer av hver av de 3 motivene. 

 

Vernissasje:

Vi ønsker hjertelig velkommen til vernissasje hos Kunst og kaos torsdag 23. november kl. 18.00.
- Åpning ved ordfører Hans Vintervold.
- Musikk ved Andreas Sandnes.

Vi byr på fingermat og noe godt i glasset.

HJERTELIG VELKOMMEN!


Dette er ett av tre ny motivene som blir tilgjengelig som trykk fra 23. november. Det lages kun 20 eksemplarer av hvert motiv. (Format 20 x 20 cm, Prisen er ikke klar enda). Selve originalmaleriet vil også bli til salgs under separatutstillingen.

 

Les intervju med Eli Wintervold i Arbeidets Rett 3. november (for abonnenter).

Les mer...
30.07.2017

FLAMMER SETTER NY REKORD

Ståle Gerhardsens utstilling FLAMMER vekker stor oppmerksomhet.

Mindre enn en uke etter at utstillingen åpnet, er nesten alle de store, nye malerier solgt. Ingen av maleriene var tidligere vist for offentligheten, men publikum på Røros tok jommen varmt i mot dem!

Ståle Gerhardsen foran to av de store maleriene til utstillingen FLAMMER på Røros: Tenker på deg, og Alene men ikke enosm. Alle foto: Amanda Gerhardsen

 

Utstillingen FLAMMER åpnet tirsdag 25. juli, galleriet var proppfullt av mennesker som hadde kommet for å få med seg åpningen. 

Skuespiller Evy Kasseth Røsten holdt en aldeles fenomenal åpning bl.a. med å fremføre Andre Bjerkes dikt "Syndefall".

Både gjestene og vi koste oss noe helt innmari rett og slett.

Galleristene i KUNST & KAOS: Sigrid M. Jansen og Ellen Kristine Klemmetvold

 

Ståle Gerhardsen og Evy Kasseth Røsten under utstillingsåpningen.

 

Utstillingen FLAMMER står hos Kunst og kaos fram til lørdag 19. august.

Det er altså fortsatt anledning til å komme innom Trevarefabrikken (rett bak Røros kirke) og få med seg utstillingen. De fem silketrykkene som er laget spesielt til utstillingen, finnes fremdeles for salg.

Silketrykk til FLAMMER: Leker med ilden, Foreldskelse, Kjærlighetr på pinne, Lidenskap og Kveldsmat. 

Alle de fem motivene er tilgjengelig både med og uten ramme. Bildene er 4-farger silketrykk laget spesielt i forbindelse med denne utstillingen.

Et minne om varme: Maleri, 80 x 100 cm, kr. 12.000,-

 

 BRENN DET!: Har du noe du ønsker å glemme? Skriv det på en lapp og kast det i grillen! Ståle kommer og tenner på! Maleriet VARME HENDER er solgt.


 Maleri: ALENE MEN IKKE ENSOM. Solgt


 Maleri: TENKER PÅ DEG. Solgt


Maleri. LENGSEL. Solgt


Maleri. FØRST. MEN SÅ. IKKE. Solgt


Maleri. GNIST. Solgt

 

Maleri. HJEM. Solgt.

 

Ståle Gerhardsens bilder kan også kjøpes direkte i nettgalleriet vårt. Du finner hele utvalget her.

Her kan du lese om hvordan Ståle selv opplevde åpningen av utstillingen FLAMMER.

 

Les mer...
27.06.2017

VEGGMALERI I VERDENSARV

Bergstaden Røros har fått sitt første store utendørs veggmaleri, og et nytt kunstuttrykk i det offentlige rom.

Dette er historien om hvordan det gikk til.

Da vi for snart et halvt år siden spurte kunstneren Ståle Gerhardsen om å ha sommerutstilling hos Kunst og kaos i år, var hele mannen et eneste stort JA!

Men han lurte på én ting: - Kanj itj dokker fiks mæ en vægg å da?

- En vegg?? I V-E-R-D-E-N-S-A-R-V-E-N Røros!!!?? Du vet ikke hva du spør om, tenkte jeg. Men sa ingen ting. Bare nikket litt - og smilte kanskje.

Men, det lot seg gjøre. Og alle vi presenterte idéen til var positive. Veldig positive faktisk!

 

Valget falt på denne veggen. Bildet over er fra i mars. Relativt nitrist, ikke sant?

En vegg svært godt synlig for alle som kjører gjennom bergstaden. En bygning og et område som definitivt kunne ha godt av et løft. Skoleveien til mange barn. Og akkurat et bittelite steinkast utenfor det historiske sentrum og antikvarisk sone. Jo, dette var perfekt!

SpareBank 1 SMN, avdeling Røros ved banksjef Eivind Langseth tente på ideen øyeblikkelig. Dette kunne bli Røros sin fineste kundeparkering! Banken var med.

Og så Byggmakker Røros da, ved avdelingsleder Christin Stai. Hun formelig sprudlet over da jeg spurte henne om de ville være med på prosjektet. Og ja - visst ville de spandere maling og pensler og ruller og det som skulle til!

Bygget eies av Røros kommune, og det er selvsagt også kommunen som må gi tillatelse til et fasademaleri av denne sorten. Jeg innrømmer at jeg var skeptisk. Hvor lang tid vil det ta? Vil det i det hele tatt gå? 

Et veggmaleri i verdensarven Røros, er det i det hele tatt umulig å få til? 

Men jo da. I Røros kommune hadde Planutvalget allerede da vi begynte å lufte saken tidlig i vår, gitt "Teknisk" myndighet til å behandle saken delegert.

Og Teknisk i Røros kommune, med teknisk sjef Dag Øyen i spissen, viste seg å ha verdens aller raskeste saksbehandling. "Tillatelse til tiltak" heter det: "Fasadetegning som innsendt skisse fra kunstneren". (Eller "KJØR PÅ", som vi leste)

Siste gode samarbeidspartner er damene på Solheim Pensjonat. De bød Ståle Gerhardsen og fotograf Amanda Gerhardsen en god natts søvn før arbeidet satte i gang tirsdag morgen.

Røros 27. juni tilbyr hele 5 varmegrader, solid vind og jamt med regnbyger. Men det så ikke ut til å gjøre nevneverdig inntrykk på kunstneren.

 

For første gang laget Ståle et veggmaleri hvor han dekte hele veggen. Selve figuren måtte derfor vente en god stund. Budskapet på bakgrunnen måtte jobbes fram først.

Kundeparkeringens motorvarmere fikk pynta seg litt de også. 

Det manglet i grunnen ikke på presse i løpet av dagen. Alle lokale medier var på plass, både Nea Radio, Rørosnytt, Arbeidets Rett og Fjell-Ljom. Og så kom NRK.

- Hva gjør du, spurte NRKs journalist.

- Æ står hær å male en vægg, sa Ståle. - På Røros.

- Hvordan får man tillatelse til veggmaleri i Verdensarven Røros?, spurte NRK oss i Kunst og kaos.

- Man spør, svarte jeg.

Vi har verdensarven vår. Den skal vi fovalte og verne og vise fram og formidle og være stolte av. Og sammen med verdensarven lever også det nye. De nye kunstuttrykkene, de nye kjennetegnene. Nytt og gammelt sammen.

Ekte og helhetlig. Det gir liv. 

 

Ett lite øyeblikk underveis lurte vi på om Ståles egen figur rett og slett holdt på å ta knekken på han. (Spidde han?) 

 

En ørliten power-napp på asfalten gjør tydeligvis underverker ...

Dette bildet handler om å være trygg på seg selv, sier Ståle

Om å skape seg selv. Om å tørre å være den man ønsker. Om å stole på at man er bra. Akkurat sånn som man selv ønsker å være.

 

-----

Røros har fått et stort utendørs veggmaleri. - Det e en klæm te alle rørosinga, sier Ståle.
- Takk for samarbeidet, sier vi. Det ble så fint!

Du kan se mer av Ståles kunst hos Kunst og kaos:
Besøk nettgalleriet vårt - eller det fysiske galleriet vårt i Trevarefabrikken på Røros.
VELKOMMEN både digitalt og analogt!

 

Presseoppslag:

En vegg av bekreftelse: Ståle Gerhardsens egen fortelling

Røros med sitt første veggmaleri: NRKs TV-innslag på Midt-Nytt 28. juli

Handler om å være trygg på seg selv: Intervju med Ståle på Rørosnytt

Grafitti i Røros sentrum: Intervju med Ståle på Nea Radio

Nå har Røros fått sitt første veggmaleri: Se saken på NRK Trøndelag

 

Les mer...
10.06.2017

LEVVA LIVET - DETTA BLE KULT!

Dette er årets turnébil til Åge Aleksandersen og Sambandet. De starter turneen sin nå, 10. juni. Denne bilen ruller ut på norske veier, og det med et kjempemaleri av Ståle Gerhardsen!

Årets turnébil for Åge Aleksandersen og Sambandet med et splitter nytt bestillingsverk av Ståle Gerhardsen! Foto: Børstad Transport AS

 

"Hei Ståle. Tid til en prat en av de nærmeste dagene?", skrev Åge Aleksandersen til Ståle Gerhardsen på Facebook litt tidligere nå i vår.

"Høvdingen av musikknorge vil prate med meg. Meg!", tenkte Ståle Gerhardsen og gikk sikkert noen runder rundt seg sjøl i atelieret sitt.

Og samarbeid ble det! Åge Aleksandersen ga Ståle Gerhardsen totalt frie tøyler: "Traileren er 11 meter lang og 2,40 høy. Om jeg ville male direkte på den eller whatever, det var helt og holdent opp til meg", sprudler Ståle.

    

Åge Aleksandersen og Ståle Gerhardsen med det helt nye maleriet. Fotografen i Ståles atelier er Ståles datter Eira.

 

Det ble til et kjempemaleri. Som etterpå er avfotografert og omgjort til bildekor. Men ikke nok med det. Åge ville mer. Godeste Aleksandersen likte maleriet så godt at han nå lager et helt nytt sceneteppe med deler av maleriet, 6 x 12 meter.

Detalj fra Ståle Gerhardsens bestillingsverk til Åge Aleksandersen.

 

Men multikunstneren Ståle Gerhardsen har enda et ess i ermet. Nå kan nemlig hver enkelt av OSS også ta med oss en bit av Åges turnétrailer hjem!
Med utgangspunkt i bestillingsverket til Åge Aleksandersen har Ståle Gerhardsen laget to silketrykk: Veien II og Veien III. (Som du skjønner: Veien I er jo ute på veien sammen med Åge og Sambandet) 

Vil du kjøpe ett av disse to trykkene tror vi du må være rask! Det er kun 100 eksemplarer av hver, og trønderne har allerede kastet seg over dem. 

Silketrykk til salgs: Øverst Veien III, nederst Veien II

 

Bildene kan du kjøpe direkte i nettgalleriet vårt. 
Her finner du også mye annet snadder av Ståle.


PS: Gjett om vi i Kunst og kaos gleder oss til 25 juli! FLAMMER - med og av Ståle Gerhardsen. På Røros. Årets sommerutstilling!
Plakaten er forresten akkurat ferdig - den ser slik ut: 

 

Les mer...
04.06.2017

GIR SEG SELV ETT ÅR

 

Eli Wintervold har tatt et valg!
Torsdag 1. juni sa hun opp jobben sin for å leve av kunsten!

Eli Wintervold (35) sier opp fast jobb og satser alt på kunsten. Foto: Guri Jortveit, Arbeidets Rett

 

- Jeg har tenkt på det lenge, sier Eli. - Hvis jeg ikke prøver, kommer jeg til å angre meg for bestandig. Det er nå jeg har muligheten, jeg er nødt til å ta sjansen!

Røroskunstneren Eli Wintervold er 35 år gammel. Hun maler og bor på Røros, med samboer og to døtre. Eli har vært en kjent kunstner på Røros i flere år. Hun har hatt flere separatutstillinger, og de siste to-tre årene har hun samarbeidet tett med oss i Kunst og kaos. Eli er nok best kjent så langt for sine mange vakre Rørosmotiv. Når Eli skildrer lyset på fjellet og lyset i Bergstaden, er vi mange som kjenner oss igjen. 

Eli Wintervold: Kåppår og Erz. Du kan se flere av Elis trykk i nettgalleriet.

 

Vi heier virkelig alt vi bare kan på Eli! Verden trenger modige mennesker som tørr å ta sjanser også når det ikke er et opplagt valg. 

For oss som galleri er det viktig å prøve å gi Eli en god plattform å selge fra, og vi lover å gjøre vårt for å hjelpe Eli videre på veien. Flere av Elis trykk og malerier er å finne i nettgalleriet vårt, og mange fler vil nok komme nå når Eli har tatt sitt valg om å satse videre.

Vi gleder oss til nye motiv, og er spent på hva som nå kommer!

Eli Wintervold: RV. 30, akryl på lerret - ett av Elis arbeider som du også finner i nettgalleriet vårt.

I sommer vil Røros sine mange besøkende kunne oppleve Elis malerier og trykk i galleriet inne i Trevarefabrikken. Galleriet åpner dørene 1. juli, og du finner alle åpningstidene her.

Og til jul ... ja da satser vi på en helt ny og egen separatutstilling!


Les også Arbeidets Rett sitt intervju med Eli Wintervold fra 2. juni: Eli satser på kunsten.

 

Les mer...
12.05.2017

DEN LEKNE ILLUSTRTØREN

 Eggeglass med Salvador Dali og Frida Kahlo. Illustrasjon av Ingela P. Arrhenius. Kr. 250,- Ta en titt da vel :-) 

 

Ingela P. Arrhenius naivistiske og lekne strek er til å bli ordentlig glad av! 

Kunst og design har alltid spilt en stor rolle i livet til den svenske illustratøren Ingela Arrhenius. Hun studerte reklame og grafisk design i Stockholm. Og før karrieren som illustratør tok av, arbeidet hun som kunstdirektør i Stockholm.

 

I 1992 etablerte Ingela sin egen virksomhet som frilansillustratør. Selv sier hun at hun elsker designen fra 50- og 60-tallet. Den naivistiske retrostilen og gleden i å leke med typografi og farger går igjen i alle arbeidene hennes.

 

 

 

 

Nydelig koppestell i emalje til barn. Illustrasjon av Ingela P. Arrhenius. Kr. 395,- Ta en titt da vel :-) 

 

Illustrasjonene hennes finner du på alt fra redaksjonelle artikler og reklame via leker, eggeglass og bokser, til og mønster til tapet og tekstiler. Ingelas plakater og designerleker er spredt over hele verden.

Tre emaljebokser. Illustrasjon av Ingela P. Arrhenius. Kr. 215,- Titta!

 

Ingela er født i 1967, og bor i Stockholm med ektemann og to gutter.

 

Les mer...
05.05.2017

RAMMEVERKSTED MED SJEL

Vi har rett og slett inngått avtale med en ny rammemaker!

Hos RAMM i Trondheim treffer du Ingrid og Elsa. Vi har kjent de to damene i mange år, og vet at her er det enestående god kvalitet, varme og smilende damer på jobb, og mye kreativitet.
 

Ingrid Oliv Olava Sørgjerd: Dyktig håndverker og særdeles trivelig dame.

 

RAMM har stort utvalg av rammer, og du vil få god hjelp til å velge. Men du kan også ta med deg dine egne gamle rammer og bruke dem om igjen hvis du vil. RAMM er et anderledes rammeverksted. Godt gammeldags håndverk, kombinert med muligheten for gjenbruk - og to utrolig hyggelige damer som bokstavelig talt setter rammen.

For deg som kunde betyr denne nye avtalen mellom RAMM og Kunst og kaos muligheten til rabatt! Tar du med deg et bilde du har kjøpt hos oss i Kunst og kaos til RAMM, gir de deg hele 15 % på innrammingen. I tillegg vet vi at du er i de beste hender for å få hjelp til å velge den rammen som blir akkurat riktig for nettopp ditt bilde. 

 

Ramm er fast rammeverksted for bl.a. kunstneren Ståle Gerhardsen.
Akkurat nå er de i sving med innramming av bilder til sommerens utstilling hos Kunst og kaos: FLAMMER
(Vernissasje på Røros 25. juli) 

 

 

Ramm ligger i Haldensgate 1 i Trondheim. Det er like ved Festningen og ikke langt fra Rosenborg.

Åpningstider og kontaktinformasjon finner du her.

 

Les mer...
11.04.2017

FLAMMER. STÅLE GERHARDSEN.

Det er bare å merke seg datoen: 25 juli er det vernissaje for Ståle Gerhardsens neste separatutstilling. Og den er HOS OSS! 

Salgsutstillingen FLAMMER åpner kvelden før premieren på musikkteateret Elden, og vil bli stående hos Kunst og kaos ut sommeren. Og allerede NÅ har du anledning til å skaffe deg ett av de fem silketrykkene som er spesiallaget til denne utstillinga.

Vi har nummer 1 (av 50 eks) av hvert av de fem motivene! Førstemann eller kvinne til mølla sier vi bare!

 

 Fem splitter nye silketrykk fra Ståle Gerhardsen til utstillinge FLAMMER hos Kunst og kaos sommeren 2017: Foreldskelse, Kveldsmat, Leker med ilden, Kjærlighet på pinne og Lidenskap.

 

  

 

"KUNST, KOS OG KAOS."
(Ståle blogger om møtet med Kunst og kaos, 8. april 2017)

 

 

LØP OG KJØP - HER ER FLAMMENE!

(Se alle de fem silketrykkene i serein FLAMMER) 

 

 

Caroline og Ståle på Berkel & Bar på Røros. Vi gleder oss til sommeren!!!

 

 Ellen Kristine Klemmetvold, Ståle Gerhardsen og Sigrid M. Jansen. Foto: Marit Manfredsdotter, Nea Radio.
 

VIL SETTE BERGSTADEN I FLAMMER
(Ståle Gerhardsen forteller Nea Radio om utstillingen FLAMMER)  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les mer...
10.04.2017

KULTUR - NATUR. BODIL FRIELE.

NATUR - KULTUR , Bodil Friele
Kunst og kaos 15. mars - 15. april 2017

 

Under Vinterfestspill i Bergstaden (16. - 19. mars) fikk publikum på Røros i tillegg til musikalske opplevelser, også anledning til å oppleve et storslått Visuelt kunstnerisk samarbeid på mange arenaer. 

 

BODIL FRIELES SEPARATUTSTILLING

hos oss i Kunst og kaos, inne i Trevarefabrikken har aller siste åpningsdag på påskeaften lørdag 15. april (kl. 11.00 - 15.00) Utstillingen NATUR - KULTUR er en fargesterk hyllest til Rørosbebyggelsen og dens karakteristiske koloritt.

Vil du ha med deg denne utstillingen - må du være rask! Kun én dag igjen!

 Fargesterk hyllest!
(intervju med Ellen og Sigrid i Kunst og kaos på Rørosnytt 16.03.2017) 

 

Fant horekirkegård - lagde kunst!

(intervju med Bodil Friele på Nea Radio 15.03.2017)

  

Fornøyd kunstner
(intervju med Bodil Friele på Rørosnytt 16.03.2017) 


 

 

 

 

Les mer...
10.04.2017

KERAMIKK MED GLIMT I ØYET

Chris Svendsen

Les mer...